Laatst ben ik geïnterviewd voor het landelijke tijdschrift Medisch Dossier over mijn aanpak als ADHD-coach-plus. Ik geloof dat het belangrijk is om voorbij ADHD/ADD te kijken en een holistische aanpak te hanteren: waarbij de hele mens belangrijk is. Alles in en om de persoon meetelt, zoals: opgedane negatieve en positieve ervaringen, trauma('s), overtuigingen en gewoonten. Verder ben ik ervan overtuigd dat bij ADHD/ADD het autonome zenuwstelsel vaak reageert alsof er een onveilige situatie is. Hyperalertheid (voortdurend paraat staan, ‘aan’ staan en onrust ervaren) of shutdown (passief blijven terwijl er eigenlijk actie ondernomen genomen mag worden) wisselen elkaar vaak af: waarbij dit vaak het nieuwe normaal is geworden. Benieuwd naar het artikel, waarin ik hierover meer vertel, lees hier verder.

Mijn artikel over Het verstrooide brein staat in het magazine van Impuls en Woortblind! Heb je je wel eens afgevraagd waar dat verstrooide brein vandaan komt? Weet of voel je onderbewust dat het beter kan?
Volgens Gabor Maté, schrijver van het boek Het verstrooide brein, komt dit vooral door (vroegkinderlijk) trauma, problemen met hechting, omgevingsfactoren (zoals stress en zorgen in het gezin van herkomst, ouders met een verslaving, of psychische problemen etc.). Hierdoor maakt je brein, dat als je heel jong bent en
nog volop in ontwikkeling is, een andere bedrading. En blijft je autonome zenuwstelsel overprikkeld waardoor je helemaal “aan” staat of juist in een shutdown gaat. Dat je óf onrust ervaart, óf dat je juist niet in beweging komt. Wil je het artikel lezen, lees dan verder.
 
 

Als je ADHD hebt, is het lastig is om te starten met een taak, dingen te brein hand 982048 960 720
onthouden, op tijd te komen etc. Hoe komt dat? Dat komt doordat de communicatie in een ADHD-brein minder goed verloopt. Het brein haakt af. Vooral in het hersengebied de prefrontale cortex. Daardoor werken de executieve functies minder goed. Waar loop je dan tegenaan? Wat zijn dat dan die executieve functies? Lees hier meer: 

Vrede op aarde, begint met lief zijn voor jezelf. Er is niemand die zo kritisch is als
jijzelf, als het gaat om jouw persoontje. Het stellen van waarom-vragen, comic g1f5d30862 1280
jezelf uitschelden (wat ben je toch een kneus!) en super scherp en streng zijn. Wees de komende tijd eens wat liever voor jezelf! Wil je weten hoe? Lees hieronder meer voor praktische tips.

headache 1472830 640Stress en trauma veroorzaken allerlei ADHD-/ ADD-kenmerken. Zoals slaapproblemen, hyperactiviteit, onrust, gebrek aan concentratie, impulsiviteit etc. Dit werkt ook de andere kant op. Want ADHD / ADD veroorzaakt weer stress en verhoogt de kans op een trauma. Dit heeft verschillende oorzaken (zie verderop in dit blog). Wat nou als je je trauma's verwerkt, stress eerder herkent en tools leert om stress te verlagen? Cliënten die ik begeleid en dit leren, hebben veel minder last van ADHD- / ADD kenmerken en kunnen veel beter dealen met ADHD / ADD. De resultaten zijn baanbrekend te noemen.

Waar is jouw hoofd zo vol van? In dit filmpje leg ik het uit en krijg je tips!rotonde van gedachtes en de vicieuze cirkel aan emoties
 
Word je soms ook helemaal gek en doodmoe van alle gedachten? Het gepieker? Bekijk hier het filmpje met uitleg over het cirkelen door gedachten en emoties. Waardoor je hoofd maar bezig blijft en nooit stil staat.
 
Je positieve intentie is juist meer grip krijgen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Bekijk hier het filmpje met uitleg en de tips!:

mastermind 01

ADHD is een Special Brain Power. Vaak denk je dat ADHD enorm vermoeiend is, een vloek zelfs. Maar je bent met ADHD in staat fantastische dingen te doen, echt waar! Er zijn niet voor niets ook hele succesvolle ADHD'ers. Wil je de weg vrijmaken, blokkades opruimen en die Special Brain Power vrijmaken? 

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk