Als je ADHD hebt, is het lastig is om te starten met een taak, dingen te brein hand 982048 960 720
onthouden, op tijd te komen etc. Hoe komt dat? Dat komt doordat de communicatie in een ADHD-brein minder goed verloopt. Het brein haakt af. Vooral in het hersengebied de prefrontale cortex. Daardoor werken de executieve functies minder goed. Waar loop je dan tegenaan? Wat zijn dat dan die executieve functies? Lees hier meer: 

Mijn puber (die al volwassen zou moeten zijn) bakt er wederom niets van. help mijn kind heeft adhd
Het wordt nu toch echt tijd dat hij zijn verantwoordelijkheid gaat nemen en zijn 
studie gaat afronden, of zijn baan vasthoudt, maar het schiet gewoon weer helemaal niet op. Natuurlijk weet ik ook wel dat hij het zelf moet oplossen, maar als ik hem loslaat verzuipt hij (nog meer).

Voor veel ouders, met kinderen met dit speciale brein, is dit heel herkenbaar.  ADHD is topsport, zowel voor de degene zelf als voor hun omgeving. 

Vrede op aarde, begint met lief zijn voor jezelf. Er is niemand die zo kritisch is als
jijzelf, als het gaat om jouw persoontje. Het stellen van waarom-vragen, comic g1f5d30862 1280
jezelf uitschelden (wat ben je toch een kneus!) en super scherp en streng zijn. Wees de komende tijd eens wat liever voor jezelf! Wil je weten hoe? Lees hieronder meer voor praktische tips.

headache 1472830 640Stress en trauma veroorzaken allerlei ADHD-/ ADD-kenmerken. Zoals slaapproblemen, hyperactiviteit, onrust, gebrek aan concentratie, impulsiviteit etc. Dit werkt ook de andere kant op. Want ADHD / ADD veroorzaakt weer stress en verhoogt de kans op een trauma. Dit heeft verschillende oorzaken (zie verderop in dit blog). Wat nou als je je trauma's verwerkt, stress eerder herkent en tools leert om stress te verlagen? Cliënten die ik begeleid en dit leren, hebben veel minder last van ADHD- / ADD kenmerken en kunnen veel beter dealen met ADHD / ADD. De resultaten zijn baanbrekend te noemen.

Waar is jouw hoofd zo vol van? In dit filmpje leg ik het uit en krijg je tips!rotonde van gedachtes en de vicieuze cirkel aan emoties
 
Word je soms ook helemaal gek en doodmoe van alle gedachten? Het gepieker? Bekijk hier het filmpje met uitleg over het cirkelen door gedachten en emoties. Waardoor je hoofd maar bezig blijft en nooit stil staat.
 
Je positieve intentie is juist meer grip krijgen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Bekijk hier het filmpje met uitleg en de tips!:

mastermind 01

ADHD is een Special Brain Power. Vaak denk je dat ADHD enorm vermoeiend is, een vloek zelfs. Maar je bent met ADHD in staat fantastische dingen te doen, echt waar! Er zijn niet voor niets ook hele succesvolle ADHD'ers. Wil je de weg vrijmaken, blokkades opruimen en die Special Brain Power vrijmaken? 

brainhealthUit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met ADHD een tekort aan dopamine hebben. En dat is lastig, want dopamine heb je nodig voor concentratie, focus, motivatie, goede stemming en productiviteit.
Dit tekort is dus een enorm struikelblok voor mensen met ADHD.  

Het goede nieuws is dat je dopamine zelf aan kan maken! Hoe je dat doet leggen we hier uit.

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk