Vrede op aarde, begint met lief zijn voor jezelf. Er is niemand die zo kritisch is als
jijzelf, als het gaat om jouw persoontje. Het stellen van waarom-vragen, comic g1f5d30862 1280
jezelf uitschelden (wat ben je toch een kneus!) en super scherp en streng zijn. Wees de komende tijd eens wat liever voor jezelf! Wil je weten hoe? Lees hieronder meer voor praktische tips.

#doeslief! Als ik kon opnemen hoe je tegen jezelf praat en je dit later terug zou laten luisteren, zou je ronduit verontwaardigd zijn dat iemand het lef heeft om zo tegen iemand te praten. Hoe schrijnend is het dat jij zelf zo tegen jezelf doet. Dat is niet eerlijk! 

Tips om liever tegen jezelf te doen:

Helikopterview

Stap uit de kokervisie op jouw persoontje, in je helikopter, stijg omhoog en kijk vanuit grote hoogte naar jezelf. En op grote hoogte is het altijd licht en vredig. Praat vanuit deze rustige plek jezelf toe alsof je je beste vriend toespreekt. 

Praat in de derde persoon enkelvoud

Arda moet nu toch echt gaan en haar spullen bij elkaar zoeken en gaan, want anders dreigt ze te laat te komen. Wat heeft ze nog nodig? Heeft ze haar mobiel, lunch en kladblok? Waar heeft ze haar sleutels voor het laatst gehad?

Klinkt toch anders dan: Jemig, ik moet nu opschieten anders ben ik weer te laat zoals altijd. Eerst nog even…. Nee, hou nou op! Ga eens gewoon je ding doen! Sjonge jonge, je bent weer lekker bezig! Shitterdeshit! Waar zijn mijn sleutels nou weer? 

Dus praat over hij of zij en spreek jezelf aan met je naam. Misschien moet je dit niet hardop doen waar anderen bij zijn :-)

Ik merk in plaats van, ik ben….

Ik merk dat ik gestresst ben, klinkt anders dan: wat ben ik toch een stresskip. Voel eens wat vaker hoe het met je gaat, hoe het is in je lijf? Check in bij jezelf en in je lichaam. En vraag jezelf af wat je (lijf) nodig heeft. Bijvoorbeeld: Ik merk dat mijn concentratie min 10 is, wat heb ik nodig? Wandelen, eten of even kletsen met een collega?

Iedereen is uniek. Wellicht werkt het één wel bij jou en iets anders helemaal niet. Wil je samen puzzelen om uit te vinden wat voor jou het beste werkt? Wil je nu echt eens nieuwe gewoontes maken? Ik help je graag om blokkades en patronen te doorbreken en de weg vrij te maken om tot je recht te komen! Klik hieronder om contact met me op te nemen.

Neem contact op

Designed by Walraven WebWerk