Laatst ben ik geïnterviewd voor het landelijke tijdschrift Medisch Dossier over mijn aanpak als ADHD-coach-plus. Ik geloof dat het belangrijk is om voorbij ADHD/ADD te kijken en een holistische aanpak te hanteren: waarbij de hele mens belangrijk is. Alles in en om de persoon meetelt, zoals: opgedane negatieve en positieve ervaringen, trauma('s), overtuigingen en gewoonten. Verder ben ik ervan overtuigd dat bij ADHD/ADD het autonome zenuwstelsel vaak reageert alsof er een onveilige situatie is. Hyperalertheid (voortdurend paraat staan, ‘aan’ staan en onrust ervaren) of shutdown (passief blijven terwijl er eigenlijk actie ondernomen genomen mag worden) wisselen elkaar vaak af: waarbij dit vaak het nieuwe normaal is geworden. Benieuwd naar het artikel, waarin ik hierover meer vertel, lees hier verder.

Het brein is neuroplastisch het is zeer flexibel en leerbaar. Zeker als je op een diepere laag aan de slag gaat (op onderbewust niveau, lichaamsgericht en energetisch niveau, kan je oude patronen doorbreken door naar de oorzaak/de kern te gaan. Dat gaat veel verder dan cognitieve gedragstherapie en vaardigheidstrainingen. Praten, gedachten onderzoeken en vaardigheden aanleren helpen in mijn optiek niet - of niet blijvend. Want dan werk je via het bewuste brein. Het is belangrijk om op een diepere laag te werken omdat 95% van ons gedrag onderbewust is. Bovendien: een (chronisch) overprikkeld autonoom zenuwstelsel is nu eenmaal niet te kalmeren door er simpelweg ‘over te praten’.  

Olievlek: Special Power Academy

Wat mij betreft zou iedereen zo naar mensen met speciale breinen (zoals ADHD, ADD, ASS en Hoogbegaafdheid etc.) moeten kijken (en zo ook zo behandelen). Binnen Nederland is er in mijn ogen (te) weinig aanbod op dit vlak. Om precies díe reden heb ik een eigen opleiding ontwikkeld: Special Brain Power Academy. Deze wil ik als een (grote, positieve) olievlek gaan verspreiden door het land. In September start de eerste ronde. Spreekt deze missie en visie je aan? Vind jij het ook hoog tijd om op deze manier te gaan werken? Klik dan hieronder voor meer informatie over de Academy en wellicht spreken we elkaar snel! 

Lees hier het artikel:   

 
Nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op! Mijn telefoonnummer is: 06-51 11 49 42, whatsappen mag ook. 

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op

 

Designed by Walraven WebWerk