Mijn artikel over Het verstrooide brein staat in het magazine van Impuls en Woortblind! Heb je je wel eens afgevraagd waar dat verstrooide brein vandaan komt? Weet of voel je onderbewust dat het beter kan?
Volgens Gabor Maté, schrijver van het boek Het verstrooide brein, komt dit vooral door (vroegkinderlijk) trauma, problemen met hechting, omgevingsfactoren (zoals stress en zorgen in het gezin van herkomst, ouders met een verslaving, of psychische problemen etc.). Hierdoor maakt je brein, dat als je heel jong bent en
nog volop in ontwikkeling is, een andere bedrading. En blijft je autonome zenuwstelsel overprikkeld waardoor je helemaal “aan” staat of juist in een shutdown gaat. Dat je óf onrust ervaart, óf dat je juist niet in beweging komt. Wil je het artikel lezen, lees dan verder.
 
 
Ook in mijn praktijk zie ik, als ik op onderbewust niveau werk aan ADHD-kenmerken, dat deze vaak veroorzaakt worden door onderliggende trauma’s. En dat is onderbewust, je weet niet dat dat eronder ligt.
 
Het goede nieuws is, dat dit hersteld kan worden. Zodat je juist weer gaat stromen en je brein aanhaakt. Waardoor je beter tot je recht komt en beter kan functioneren.
 
 
Nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten? En heb je het verlangen om de weg vrij te maken om beter tot je recht te komen? Neem dan contact met me op! Mijn mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en mijn telefoonnummer is: 06-51 11 49 42. 

 

Neem contact op

 

Designed by Walraven WebWerk