Agenda

Webinar Waar komt dat verstrooide brein vandaan?

Donderdag, 08 December 2022, 19:30 - 21:30

Contactpersoon: Arda Nieboer

Webinar: Waar komt dat verstrooide brein vandaan?

8 december 2022 om 19.30 uur

 

Heb je je wel eens afgevraagd waar dat verstrooide brein vandaan komt? Weet of voel je onderbewust dat het beter kan? Dat klopt ook. Lees hieronder snel verder! 


In zijn boek "Het verstrooide brein" legt Gabor Maté uit waar het verstrooide brein van mensen met ADD/ADHD vandaan komt. Dit wordt veroorzaakt door onderstaande omstandigheden die plaatsvinden in de eerste cruciale jaren van de hersenontwikkeling:

  • (vroegkinderlijk) trauma;
  • problemen met hechting;
  • omgevingsfactoren (zoals stress, negatieve emotionele toestand van de ouders, verslaving of psychische problemen bij ouders, adoptie, seksueel of fysiek misbruik. etc.);
  • Cultuur (bijvoorbeeld de gejaagde maatschappij).

Hierdoor maakt je brein, dat als je heel jong bent en nog volop in ontwikkeling is, een andere bedrading. En blijft je autonome zenuwstelsel overprikkeld waardoor je helemaal “aan” staat of juist in een shutdown gaat. Dat je óf onrust ervaart, óf dat je juist niet in beweging komt. Als je dit weet en herkent, kan je dit autonome zenuwstelsel ook tot rust brengen zodat je weer tot rust komt of tot actie kan komen. 

Als ik in ADHD-Praktijk met iemand werk aan ADHD-problematiek, werk ik vaak op onderbewust niveau o.a. met hypnotherapie, traumawerk en IEMT (Integral Eye Movement Therapy). Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat oude overlevingsmechanismen uit hun jeugd nog steeds getriggerd en daardoor geactiveerd worden. Dit gebeurt geheel onbewust. Op dit onderbewuste niveau is het makkelijk om deze vroege oorzaken op te sporen en te behandelen. Het goede nieuws is, dat gevolgen van trauma hersteld kunnen worden. Zodat je juist weer gaat stromen en je brein aanhaakt. Hierdoor kom je beter tot je recht en lukt het wel om beter te functioneren.

Nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten? Geef je dan op voor deze webinar en schrijf je in via het onderstaande formulier. 

Leuk om je te ontmoeten!

 

Hartelijke groeten,

Arda Nieboer 

 

Datum en tijd: donderdag 8 december van 19.30 uur tot 21.30 uur
Kosten: € 24,- 

Aanmelding webinar Waar komt dat verstrooide brein vandaan?

* Vereiste informatie
Waar komt je verstrooide brein vandaan - 24,00 €

Invalid Input

Wat is uw naam?

Wat is uw achternaam

Wat is je telefoonnummer?

Wat is uw e-mailadres?

Wat is uw bericht?

EUR0,00

S.v.p. betalen via Ideal. 

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk