mistake-3022434_1920.jpg

Iedereen die ik begeleid, is ontevreden met hoe het gaat. Ja, anders zouden ze ook niet naar ADHD-Praktijk gaan, hoor ik je bijna zeggen. Ja, dat is natuurlijk waar, maar er is ook zeker wat anders aan de hand! En dat is géén gebrek aan zelfdiscipline, ook al lijkt het misschien zo. De bedrading in je hoofd is anders. Je kent het vast wel, je wil echt heel graag en je doet er heel veel moeite voor, maar het lukt niet. Als iemand tegen je zegt, dat je beter je best moet doen en meer zelfdiscipline moet hebben dan is dat hetzelfde als tegen een slechtziende zeggen dat hij beter moet kijken. Het is onvermogen, geen onwil! Het helpt wel om anders tegen dingen aan te kijken. Zodat je wat meer rust krijgt in je hoofd. Meer ruimte krijgt om beter te functioneren. Wil jij dat ook? Lees dan verder.

 

Dit herken je vast als je ADHD / ADD hebt:

 • Je wilt er al zijn. Je weet wat je wilt bereiken, en je baalt dat je dat nog niet gelukt is (dit vind je slecht van jezelf);
 • Je vergeet de dingen die  goed gaan of lukken. Of die tellen minder zwaar dan de dingen die niet goed gingen. Wat mislukt weet je beter en onthoud je veel langer. ;
 • Ook je emoties zijn veel groter bij iets wat mislukt. Je straft jezelf of baalt enorm van de dingen die mislukken, maar je waardeert jezelf niet voor de dingen die wél goed gingen. Hoe onterecht is dat!?

Doorbreek de vicieuze cirkel!

Je bent een afspraak vergeten, of je hebt een deadline gemist, je stelt dingen uit, je bent te laat, iets kwijt etc. AL WEER!!…. ZUCHT!! Je hier heel druk over maken en hier heel veel over nadenken en analyseren, maakt het alleen maar erger. Je hoofd raakt voller, je voelt je waardeloos waardoor er alleen maar meer mis gaat. En hierdoor functioneer je slechter, in plaats van beter. Doorbreek deze vicieuze cirkel! 

 

Wat kun je doen? 

 • Wat werkt wél? 
  Wat je aandacht geeft, groeit! Alle aandacht naar wat er fout gaat, je problemen en deze begrijpen en analyseren werkt niet! Waarom-vragen stellen werkt niet! Richt je aandacht op wat wél werkt, wat je wél wilt, wat er wél goed gaat, naar het tegenovergestelde van wat er fout gaat. Hoe wil je het de volgende keer anders doen? Wat zijn de lessen die je eruit kan trekken?
 • Elke stap die je genomen hebt om iets te bereiken, is een succes
  Je mag tevreden en blij zijn met elke stap richting je doel. Je focus zou gericht moeten zijn op de stapjes er naar toe, niet op je alleen einddoel. Zonder die stapjes kom je er namelijk niet. Het is onmogelijk om boven aan de berg te komen zonder deze te beklimmen. Stapje voor stapje. Hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje… Wees blij met de stappen in de goede richting. Waardeer elke stap. Het is de enige manier om iets te bereiken.
 • De fouten die je maakt zijn vaak kleiner dan je denkt!
  Hoe zou je reageren als je beste vriend(in) je zou vertellen dat er weer iets mis is gegaan? Ben je dan ook zo kritisch? Nee dan ben je vast een stuk milder. Een stuk realistischer. Zie wat er fout gaat in het juiste perspectief. Het negatieve mag net zo zwaar wegen als het positieve, niet zwaarder!
 • Er zullen ALTIJD dingen verkeerd gaan
  Jij bent ook een mens. Elke dag gaan er dingen goed en dingen minder goed. Focus je eens op de dingen die goed gaan. Ik ben benieuwd wat er dan gebeurt. Jij? Wat een energie en rust zal dat opleveren. Of wat gebeurt er dan bij jou? Wat voel je? Of hoe denk je dan?

Als je er een zooitje van maakt, weet dan: je hebt GEEN zwak karakter, je hebt GEEN gebrek aan zelfdiscipline! Je hebt een andere bedrading in je brein. En ook al is het topsport, ook jij kan goed functioneren met je ADD / ADHD. Ik help je graag om de bedrading in je hoofd een beetje uit de knoop te halen.

 

Wat zou ik graag met je puzzelen om meer voor elkaar te krijgen, beter te functioneren. Wil jij dat ook? Wil je ook beter functioneren? Klik hier!

 

Neem hier contact op!

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk