Als je ADHD of ADD hebt, betekent dat vaak dat je onderpresteert in je werk, relaties, studie of andere verbanden. Hier heel hard aan werken en hard tegen vechten, brengt vaak geen verandering. De kans is zelfs groot dat het hoofd alleen maar voller wordt, dat je rondjes gaat draaien in je gedachten. Je kan geen beslissingen meer nemen en je zit vast. Met als gevolg frustratie en overbelasting. De kans dat je dan bereikt wat je wilt, is klein. Met Ki-oefeningen krijg je meer balans tussen denken en voelen. In je kracht en uit je hoofd.

Meer balans tussen denken en voelen

Een geweldige en simpele manier om snel in je lijf en dus in je kracht te komen zijn ki-oefeningen. Dit levert rust op waardoor je beter functioneert. Gisteren heb ik weer een ki-training mogen doen. Wat mij opvalt, is dat je juist in flow, in je kracht komt zonder je best te doen. Vanuit je kracht, kun je met gemak bereiken wat je wilt. Met heel hard werken en je best doen, bereik je het tegenovergestelde. Het kost onnodig veel energie, onrust en frustratie. Nou zijn mensen met ADHD / ADD geneigd om heel veel te denken en zijn dus uit balans, uit hun kracht. 

 

Ga uit je hoofd naar in je lijf en in je kracht , met ki

Ki-principes toepassen is heel simpel en je kan het overal en op elk gewenst moment van de dag doen. Én: het allermooiste: Het heeft binnen een minuut resultaat. Ik ben er van overtuigd dat je door ki toe te passen er veel in je leven verbetert. 

 

Wat kun je bereiken met ki?

  • Aandacht beter kan worden gericht, verschoven en vastgehouden.
  • Meer rust en ontspanning, een helder hoofd
  • Betere emotieregulatie
  • Meer energie
  • Je kunt moeilijke situaties beter overzien en aanpakken
  • Je krijgt het gevoel minder te moeten en meer te kunnen
  • Dieper slapen en uitgerust gevoel overdag
  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter functioneren
  • Innerlijke kracht

En deze lijst is nog niet eens compleet

Een ki-oefening
Stel je hebt een probleem, en je zit vast in je hoofd. Dan is dit een manier om snel in je lijf te komen en je aandacht te verplaatsen naar de oplossing. Ga staan en breng je aandacht naar je ki-punt in je buik. Dit punt zit een paar centimeter onder je navel. Alleen dit brengt je aandacht al in je lijf en levert rust op, dit kan je overal en altijd doen. De oefening: Schud losjes je handen van boven naar beneden, alsof je druppels van je handen afschudt naar de grond. Houd dit zo’n 20 – 30 seconden vol. Wat voel je nu? Hoe voelt het in je lijf? Als het goed is voel je je handen tintelen en de energie door je lijf stromen. Richt daarna je aandacht aan wat je wilt bereiken, wat je wél wilt. Wat je méér wilt (niet wat je minder of niet meer wilt). Ik ben benieuwd wat het oplevert. Jij ook? Probeer het eens uit.

Jij kunt ook snel in je lijf komen op manieren die niemand ziet op elk gewenst moment. Wil je hier meer over weten? Meer rust en beter functioneren d.m.v. ki? Wil je ook een ki-workshop doen? Binnenkort organiseer ik weer twee workshop avonden van 1,5 uur. Bel of mail je me voor meer informatie?

Klik hier voor contact

 

 

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk