icon persoonlijk

Ik wil beter functioneren met ADHD/ADD

Voor iedereen met ADHD of ADD Lees meer..

icon zakelijk

Help! ik heb een medewerker met ADHD / ADD

Voor de werkgever/leidinggevende Lees meer...

icon hypnotherapie

Hypnotherapie bij ADHD / ADD

Snelle en effectieve behandeling Lees meer..

De procedure voor een individueel coachtraject is als volgt:

Kennismakingsgesprek:

Vooraf stuur ik je de bevestiging van de afspraak, met de praktische informatie en het intakeformulier. Het is fijn als je die ingevuld mee neemt. Dit kennismaikingsgesprek is vooral om kennis te maken en om te kijken of het klikt. We inventariseren samen wat jouw leerdoelen zijn. Wat wil je dat de coaching jou oplevert? Deze leerdoelen en jouw praktijkvoorbeelden zijn de voorlopige basis van het coachingstraject.

We bespreken mijn werkwijze en de verschillende opties. Wat kan ik je bieden en wat zijn jouw voorkeuren?

Daarna besluit je of je verder wilt gaan met het coachtraject. 

Coachtraject

Gemiddeld duurt een coachingstraject: 

Intakegesprek van 1 uur en acht bijeenkomsten van 1 - 1,5 - 2 uur.  Dit is een beetje afhankelijk van wat wij van te voren afspreken, wat we in een sessie tegenkomen en welke methodiek er gebruikt wordt.

Ik werk veel met NLP, oplossingsgerichte coaching, IEMT (Integral Eye Movement Therapy), hypnotherapie, ADHD-timemanagement, psycho-educatie (wat is ADHD / ADD en hoe kan ik mijn brein meer laten aanhaken om goed te blijven presteren) en assertiviteit. Jouw doelen zijn het uitgangspunt. 

In eerste instantie gaan we aan de slag met je kwaliteiten, je hulpbronnen (Wat versterkt je? Waar krijg je energie van?). We vergroten ze als het ware. Hierdoor verkleinen de problemen of verdwijnen ze zelfs. Onnodige, energieslurpende processen schakelen we uit. Op zoek naar jouw "gebruiksaanwijzing". Hoe functioneer jij het best, daar gaat het om. Hierdoor ontstaat capaciteit. Samen puzzelen naar om beter te functioneren met ADHD / ADD.

Wil je een erkende diagnose? Neem dan contact op met een psychiater. ADHD-Praktijk  doet zelf geen diagnostiek.

Je kunt snel terecht bij ADHD-Praktijk, want er is (nog) geen wachtlijst.

 Klik hier om contact op te nemen

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk