Afbeeldingsresultaat voor hypnoseHerken je dat? Dat je rationeel precies weet hoe je iets aan moet pakken, maar dat het je toch niet lukt om je gedrag structureel te veranderen? Weet je bijvoorbeeld in theorie precies hoe je moet plannen, maar voer je het niet (structureel) uit? Of houd je je er niet aan? Of dat je je even kwaad moet maken om een taak af te krijgen, maar lukt het je niet om je te focussen zonder jezelf af te laten leiden? Weet je prima dat de blokkades die in je hoofd maakt, helemaal niet nodig zijn, maar belemmeren ze je wel om te doen wat je wilt doen? Je snapt best dat je iets groter maakt dan dat het is, maar je stelt hierdoor toch dingen uit? Jet weet heus wel dat het heel veel beter is om op tijd naar te bed, maar lukt het je maar niet?

Het onderbewustzijn is verantwoordelijk voor 95% van ons gedrag. Dit gedrag en onze overtuigingen zijn lang niet altijd slim, handig of effectief (meer). Met hypnose breng ik je tot een diep niveau van ontspanning. Hierdoor kan ik rechtstreeks contact maken met je onderbewuste. Daarom lukt het om snel en effectief gedrag en gewoonten te veranderen of moeilijke issues aan te pakken. Met hypnose kunnen we beperkende overtuigingen, associaties, negatieve gevoelens etc. vervangen, herprogrammeren of loslaten. 

Het onderbewustzijn is krachtiger en machtiger dan het bewuste denken. Het wint het altijd als deze het moet opnemen tegen wilskracht. Ook al wil je bijvoorbeeld ontzettend graag productiever zijn, rustiger zijn in je hoofd, gezonder eten, meer sporten, vroeger naar bed gaan en beter slapen of stoppen met roken. Je weet rationeel dat dat beter voor je is, toch blijkt het iedere keer weer, dat dat moeilijk voor elkaar te krijgen is. Dit komt omdat er in je onderbewustzijn toch nog overtuigingen zijn die niet-helpend zijn. 

Hypnotherapie werkt bijvoorbeeld goed voor:

 • Snel en effectief veranderingen in je denken en doen teweeg brengen
 • Meer zelfvertrouwen krijgen
 • Innerlijke rust creëren, zowel in je hoofd als in je doen en laten
 • Angsten en fobieën afzwakken of laten verdwijnen
 • Makkelijker denken, in plaats van dingen te groot te maken
 • Stoppen met roken
 • Nagelbijten stoppen
 • Prestaties verhogen
 • Stress verminderen
 • Slaapproblemen oplossen
 • Verslavingen
 • Motivatie oproepen en vasthouden. Het starten en afmaken van taken verbeteren
 • Blokkades opheffen
 • Pijn verlichten
 • Betere concentratie
 • Stabiliteit in emoties 
 • Afvallen
 • en vele andere fysieke en mentale issues.

Hypnotherapie is heerlijk ontspannen. Er zijn mensen die het eng vinden om voor het eerst in hypnose te gaan. Ik kan je gerust stellen. Ik kan uit eigen ervaring vertellen: ik ben zelden zo relaxt geweest. Het is zo'n diepe staat van ontspannenheid, zowel in je lijf als in je hoofd, dat het me zelfs een beetje ontroerde. Dat gevoel kende ik nog niet. Het moment vlak voordat je in slaap valt, lijkt er nog het meest op. Je blijft gewoon bij en je hoort alles gewoon. En onvoorstelbaar wat het op kan leveren. Ik ben zonder veel moeite gestopt met roken. Heel anders dan dat je op wilskracht (met je bewustzijn) gedrag probeert te veranderen. 

Als hypnotherapeut werk ik met de informatie die ik van jou/de cliënt krijg. Door directe hypnose gaat het om snelle interventies en spreken we liever niet van “therapie” maar over een kortdurende behandelvorm. 1-2 sessies zijn vaak al voldoende per issue. In veel therapievormen wordt uitsluitend gewerkt met het bewuste wat op zich goede resultaten kan opleveren, maar vaak wel een langdurige behandeling inhoudt. Door hypnose wordt de behandeltijd aanzienlijk verkort omdat je rechtstreeks met het onderbewuste werkt.  Bovendien omzeilen we je drukke gedachten die vaak ook in de weg staan om snel te kunnen veranderen. 

Individuele coaching

ADHD / ADD is vergelijkbaar met een slecht geolied apparaat met verschillende functies. Sommige functies doen het geweldig, maar andere functies kosten enorm veel moeite en werken slecht. het apparaat kan uiteindelijk overbelast raken en kapot gaan. Tijdens de sessies bekijken we hoe we het apparaat kunnen oliën en optimaliseren. Lees meer >>

Groepstraining

Wat een feest van herkenning in een groep. "Ik ben dus niet gek of raar". Dit is vaak wat ik terug hoor in een groepstraining. En nee, ik kan je nu al zeggen: je bent zeker niet gek of raar! Door in een groep te werken maak je gebruik van elkaars sterktes en zwaktes. Naast je eigen proces leer je ook ontzettend veel van de processen bij de ander. Lees meer >>

Designed by Walraven WebWerk